top of page
Ett vackert konferensbord som rymmer 4 personer

Olika modeller på Konferensbord

Välj rätt form på ditt konferensbord

I den här köpguiden går vi igenom de vanliga formerna på bord och listar vilka för och nackdelar som de för med sig. Med rätt bord på rätt plats får ni betydligt bättre funktion på era möten.
Det finns olika former för att helt enkelt erbjuda olika lösningar och underlätta mötesformen och göra det så bekvämt och intressant som möjligt för mötesdeltagarna. Det är lätt att inreda mötesrummet felaktigt och på sätt begränsa den typ av möten som ni kan hålla där. Det vill vi gärna undvika!
Här nedan ser ni en lista med de vanliga formerna:

Rektangulär form

Klassisk design

Klassisk design och väldigt funktionellt att rita in i ett rum. Här är det lätt att planera antalet mötesdeltagare. Fördelen att många kan rymmas och bordet kan byggas långt och skarvas utan problem.
Nackdelar som att mötesdeltagarna inte riktigt ser varandra blir dock påtaglig vid smalare bord. Inte heller optimalt vid videomöten då deltagare försvinner ur bild.

Båtformad form

Rundad form gör att alla ser alla

En utveckling från det rektangulära bordet med dess svängda form där mitten är tjockare än kanterna. På så sätt tillåts deltagarna se varandra bättre under mötet och passar även utmärkt vid videomöten. Nackdelen är att bordet inte går att bygga lika långt som den kantiga formen då dess form då försvinner.  Begränsar därmed antalet mötesdeltagare.

Rund form

Den sociala formen där alla deltar

Det runda bordet är det sociala formen där alla sitter nära och ser varandra. Passar perfekt för det mindre sällskapet där man kan föra livliga diskussioner och alla blir delaktiga. Detta bord passar betydligt bättre när mötet ska handla om gruppen och alla ska delta. Nackdelen är denna form inte lämpar sig för möten där det hålls presentationer då några då sitter med ryggen mot. Perfekt lösning vid projektbord.

Elipsformat

Hybrid mellan runt och båtformat

Elipsformade bord är hybrider mellan de runda borden och de båtformade. Här har man både en social möblering där alla ser varandra men man kan även lyssna på en presentation då alla sitter lämpligt. Det gör sig bäst för lite mindre mötesdeltagare men rymmer fler än de runda borden. Helt enkelt en optimal lösning mellan de runda och båtformade borden även till antalet personer som kan delta i mötet.

bottom of page